Een energiezuinige warmtepomp

Droom jij van een gezellige, huislijke temperatuur, zowel tijdens hete zomers als kille winters? Met het gepaste type warmtepomp krijg je een perfect binnenklimaat, onafhankelijk van de weersomstandigheden. Bovendien is het een uiterst energiezuinige oplossing. Een lucht-lucht warmtepomp gebruikt bijvoorbeeld slechts 20 % elektriciteit voor het verwarmen of koelen van je woning. De overige 80 % haalt een warmtepomp of warmtepompboiler uit de lucht. Je hebt verschillende types warmtepompen: lucht-lucht, lucht-water of water-water types. Bij de lucht-lucht types heb je ook verschillende modellen van binnen-units: wand-, vloer- of inbouwmodellen.

Wij specialiseren ons enkel in lucht-lucht- en lucht-watersystemen. Hierdoor kunnen we je vanuit onze expertise een perfecte installatie en een uitstekend energierendement (AAA+) garanderen. We hechten immers veel belang aan kwaliteit. Vanuit dit oogpunt raden wij als erkende installateur van je warmtepomp Daikin aan. Dit betrouwbaar kwaliteitsmerk garandeert het hoogste energielabel en biedt een ruim assortiment aan hoogwaardige toestellen in diverse prijsklassen.

Erkend warmtepompinstallateur BV Vermeulen

BV Vermeulen is een erkende warmtepompinstallateur en Daikin-verdeler. Als experten in koeling en verwarming hebben we intussen al meer dan 10 jaar ervaring met de combinatie warmtepomp en airco. In al die tijd hielpen we al talloze particulieren, bedrijven en industrieën aan een passende warmtepomp. Naast het zoeken naar de meest geschikte oplossing, ontfermen we ons ook over de complete plaatsing van A tot Z, het volledige onderhoud en eventuele herstellingen. Bij Vermeulen staan we bekend om onze uitstekende, professionele en vlotte service. Voor elke klant, klein of groot, gaan wij tot het uiterste.

Erkend Daikin verdeler

Als erkend Daikin-verdeler kennen we het marktaanbod en volgen we steeds de laatste trends op. Zo kunnen we onze service altijd perfect afstemmen op de noden van onze klanten.

Meer dan 10 jaar ervaring

Dankzij onze expertise en ervaring met de installatie van verschillende types warmtepompen voor diverse toepassingen, kunnen wij een uitstekende en vlotte service garanderen.

Bij ons vind je diverse types
lucht-lucht en lucht-water warmtepompen:

Wandmodellen

Wandmodellen zijn bijzonder dankbare types warmtepompen die snel en doeltreffend je kamer op de juiste temperatuur brengen. Bovendien zijn ze fluisterstil. Ze zijn dus ideaal voor kamers waarin je liever niet gestoord wordt.

Stylish

Dit is het smalste en meest compacte wandmodel op de markt met bovendien het hoogste seizoensrendement. Het biedt alle comfort in één energiezuinig, intelligent en gebruiksvriendelijk toestel.

Emura

Duurzaam koelen en verwarmen én een uniek ontwerp? Dat vind je in de Daikin Emura. Dit fluisterstille wandmodel staat eveneens voor optimaal comfort en een hoog rendement.

Perfera

Dit discrete en moderne model koelt, verwarmt en zuivert de lucht terwijl het je energiekosten flink naar beneden helpt. De online controller en bewegingssensor bieden extra comfort.

Comfora

Dit compacte, onopvallende wandmodel past in ieders interieur. Met het perfecte uitblaaspatroon en de ontvochtingingsfunctie zorgt dit model fluisterstil voor het ideale binnenklimaat.

Vloermodellen

Een vloermodel is ideaal bij de combinatie warmtepomp-vloerverwarming en in kleinere ruimtes. Denk maar aan kamertjes met schuine wanden, zoals zolderkamers. Deze warmtepompen zijn enorm compact maar presteren toch optimaal in alle ruimtes. Ze zijn ook geschikt voor inbouw.

Inbouw FNA-A9

Deze compacte warmtepomp kan je als inbouwmodel eenvoudig en discreet in de wand verbergen zodat enkel de roosters zichtbaar zijn. Dit vloerinbouwmodel garandeert een flexibele installatie en is ideaal voor woningen, kantoren of kleine winkels.

CLASSIC FVXM-F

De Daikin Classic is een compact vloermodel dat uiterst geschikt is voor wandmontage, eventueel met gedeeltelijke inbouw. Dit model garandeert een doeltreffende luchtverspreiding in de ruimte en een optimale warmteverdeling.

Plafondinbouwmodellen

Plafondinbouwmodellen bieden voor warmtepompen weer een heleboel nieuwe mogelijkheden. Het zijn compacte en stille units waarbij het volume van de toegevoerde lucht kan worden geoptimaliseerd. Dat maakt ze ideaal voor kleine winkels, kantoren en woningen.

Inbouw FBA-A9

Dit plafondinbouwmodel is het meest compacte en krachtigste model op de markt met middelhoge externe statische druk. Het toegevoerde luchtvolume kan eenvoudig worden geoptimaliseerd.

Satelietmodel

Dit compacte en lage plafondinbouwmodel kan in het plafond worden verborgen waardoor het onzichtbaar is, op de roosters na. Door de zelfreinigende filteroptie is dit een uiterst betrouwbaar, onderhoudsvriendelijk toestel dat voor maximaal rendement en comfort zorgt.

Een gezellige thuis dankzij de juiste warmtepomp

Flink besparen met een lucht-lucht warmtepomp

Dat een warmtepomp zuinig is, dat weten de meeste mensen intussen wel. Omdat een warmtepomp volledig op elektriciteit werkt, is er geen gasaansluiting meer nodig. In tijden van snel stijgende energieprijzen is dit een grote plus. Met een lucht-lucht warmtepomp kan je je woning niet alleen verwarmen tot een aangename temperatuur, maar ook koelen. Bovendien heeft deze energiezuinige temperatuurregelaar een ontzettend hoge reactiesnelheid.

Een lucht-lucht warmtepomp is relatief gemakkelijk om te installeren, zonder graafwerken of ingrijpend breekwerk. Het vraagt minder onderhoudskosten dan oudere systemen en verhoogt je zelfverbruik. Je wordt dus minder afhankelijk van energieleveranciers en hun schommelende prijzen. Een warmtepomp en zonnepanelen is dan ook de ultieme combinatie. Met een lucht-lucht warmtepomp heb je tenslotte ook niet langer een schoorsteen nodig. Wel maakt het gebruik van een koelgas. Het bestaat uit een binnen- en buiten-unit die vlot samenwerken om de perfecte temperatuur te verkrijgen in de ruimte.

Ben je overtuigd dat dit voor jou een goede oplossing zou zijn? Dan is voor elke verstandige bespaarder op zoek naar een warmtepomp Daikin het ideale merk. De modellen van Daikin zijn immers betrouwbaar, gebruiksvriendelijk, energiezuinig, elegant, intelligent, kwalitatief en hedendaags.

8 redenen om Daikin
systemen te installeren

Beste prestaties en hoogste energierendement

Ongeëvenaarde kwaliteit van de binnenlucht dankzij unieke filtering

Maximale betrouwbaarheid dankzij geavanceerde technologie en een uitstekende service

Eenvoudige aansluitbaarheid en gebruiksvriendelijkheid: WLAN beschikbaar op alle units

Multi-aansluiting tot 5 poorten

Hoogste kwaliteitsnormen: van onderdelen tot productie

Optimaal comfort via intelligente sensoren

Iconische en bekroonde ontwerpen voor elk interieur

Een lucht-water warmtepomp als spaarzaam alternatief

Een lucht-water warmtepomp is een duurzaam alternatief voor een CV-ketel. Dit type warmtepomp heeft zijn populariteit vooral te danken aan zijn eenvoud en flexibiliteit ondanks de beperkte investering. Het systeem is enorm compatibel met reeds bestaande verwarmingsinstallaties, zoals radiatoren of vloerverwarming. Vandaar dat het in combinatie hiermee vaak de voorkeur krijgt. Net als een lucht-lucht waterpomp onttrekt dit systeem warmte aan de buitenlucht, maar hiermee wordt ook het water voor de verwarmingsinstallatie opgewarmd. Aangezien je een lucht-water warmtepomp kan aansluiten op de huidige verwarmingsleidingen kan het dus eenvoudig worden toegepast bij renovaties.

Lucht-water warmtepompen zijn flink energiebesparend en laag in elektriciteitsverbruik. Er komt geen gasverbruik meer bij kijken. Naast het schrappen van je gaskosten mag je met een dergelijke warmtepomp ook rekenen op een lagere CO²-uitstoot. Voor dit milieuvriendelijke alternatief zijn dan ook diverse subsidies en premies voorhanden.

Klinkt dit je als muziek in de oren? Dan is er nog keuze tussen diverse modellen binnen het lucht-watersysteem. We helpen je daar graag mee verder. Onze duurzame warmtepompen van Daikin werken probleemloos in alle omstandigheden, zelfs bij temperaturen tot -15 °C. Ze zijn ook perfect te combineren met zonnepanelen, voor een nog hoger rendement!

Een financieel duwtje in de rug

Wie nog twijfelt over de investering in een warmtepomp doet er goed aan om de beschikbare premies en subsidies eens na te trekken. Energiebesparende aanpassingen aan je woning of kantoorruimte worden immers flink aangemoedigd met diverse subsidiemogelijkheden.

Zo ontvang je ongeveer € 4800 voor de installatie van een lucht-watersysteem. Bij het vervangen van je huidige elektrische boiler door een duurzamere en meer rendabele warmtepompboiler, ontvang je nog rond de € 540. Bovendien verbruik je hier gemiddeld maar liefst 3 keer minder energie mee én maak je een milieubewuste keuze. Een voorwaarde om recht te hebben op dergelijke premies is wel dat de plaatsing gebeurt door een erkend installateur.

Recent werd de procedure om subsidies aan te vragen en op te volgen opnieuw vereenvoudigd met het online loket ‘Mijn VerbouwPremie’. Sinds 1 oktober 2022 kunnen zowel particulieren als bedrijven hun premie-aanvragen hier digitaal indienen. Je kunt terecht op dit nieuwe digitale platform voor de aanvraag van subsidies voor energiebesparende investeringen en alle andere renovatiewerken.

Laat je warmtepomp plaatsen door een vakman

Vermeulen

Email:
info@koeltechniekvermeulen.be

Telefoonnummer:
0471 53 34 75

Adres:
Vennestraat 26
9190 Stekene

Menu